One more month!
Door: Lisinamerika
Blijf op de hoogte en volg Lis
31 Mei 2012 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Eindelijk weer een nieuw berichtje vanuit Clear Lakee, Iowaa!
Alles gaat hier zijn gangetjee. 28 april ben ik met Sarah, hostzus, vertrokken naar Chicago om 5 uur in de ochtendd. Super slecht weeer en wij gingen naar Chicagoo. Dacht natuuurlijk waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?! Met zoveel regen is er natuurlijk geen lol aan te belevenn. Gelukkig stopte het onderweg met regenen, alleen werd het er niet echt beter op. De reis was maar 6 uurtjess, natuurlijk een paar keer onderweg gestopt aangezien dit voor Sarah haar eerste keer langer autorijden was. Het verkeer in Chicago is echt een chaoss, gelukkig konden we de auto in de pakeergarage zetten en gewoon lopen naar de meeste dingenn. We kwamen rond 12/1 uur aan, gelijk ingecheckt, spullen in de kamer gebracht en even bijgekomenn, lalalaaaa. Uiteindelijk zijn we met een plattegrond de stad in gegaan. Natuuuurlijk liep ik meteen verkeerdd! De eerste dag hebben we echt ontzettend veel verschillende dingen gezienn. We zijn gewoon gaan lopenn en kwmaen van alles tegen. Eerst naar the Magnificient Mile, 1 lange straat met winkels, winkels, winkelss! Echt een gigantische H&M, maar ontzettend drukk. Dus binnen 2 minuten stond ik weer buitennn en haddn we het winkelen al wel weer gehad. We zijn toen langzaam aan naar Millenium park gelopen en hebben daar een tijdje rond gehangen bij 'the bean'. Natuurlijk super veel toeristen en gelukkig waren sommigen zo vriendelijk om eventjes een paar foto's te namenn, aangezien dat met zn 2 niet zo heeel gemakkelijk is. Daarnaa doorgelopen naar Grant park en daar 'The Buckingham Fountain' bekekenn, in de avond schijnt het veel spectaculairder te zijn maargoeddd. Het was pas half 5 en dus zijn we maar doorgelopen naar het Aquarium, waar we de volgende dag heen zijn gegaan en naar het stadion van de Chicago Bears, Soldier Field (American Football). Jammer genoeg konden we niet naar binnen, dus zijn er maar om heen gelopenn. We waren alweer snel paar uurtjes verder en dus was het tijd om naar het Skydeck (Sears Tower) te gaan. Je gaat daar met een lift naar de 103e verdieping (hoogste gebouw in de US) en kunt dan uitkijken over Chicago. Als het niet bewolkt is, kun je zelfs andere Staten zienn. Wij komen daaraan, helemaal bevroren want de wind was echt heel kouddd, zeggen ze dat het veeelste bewolkt is en je dus bijna niets kunt ziennn. Hmmm, dat was echt flink balenn dus we besloten om de volgende dag terug te gaan. Uiteindelijk was het al 7/8 uur en moesten we nog steeds een plek zien tevinden om te etenn. Uiteindelijk terecht gekomen bij het Rainforest Cafe. Super leuk met binnen een waterval en helemaal ingericht als een regenwoud. Zelfs de mensen die er werkten droegen gepaste kleding. Na 10 mile lopen, hadden we het wel gehad en zijn we naar ons hotel gegaaan.
De volgende dag hadden we een hele planning, we wilden eerst naar het Aquarium, dan naar het Science & Industry museum, Skydeck, Chicago Style Pizza eten en dan nog naar de Navy Pier. We hadden besloten vroeg ons bed uit te gaan zodat we optijd konden gaan lopen naar het Aquariumm, maaar dat liep een beetje anderss. Dus we vertrokken later dan geplandd. Na 2 mile lopen kwamen we eindelijk aan, een gigantische rij natuurlijk. Gelukkig hadden wij al een kaartje bij het hotel kunnen bemachtigen en hoefden we maar eventjes te wachtenn -ideaaaal dus! Het was leuk om er een keertje geweest te zijn, super veel vissen en ook hier was veel gericht op het regenwoud en dat soort dingen. Na 2 uurtjes hadden we zoveel vissen gezien, dat we geen vis meer konden zienn! Duss naar de bushalte gelopen en naar het Science &Industry museum geweest. Dat was heeel interessant, alleeen snapte ik vn veel dingen maar weinigg. Het museum was ingedeelt in verschillende delen zoals: Menselijk lichaam, de aarde, vliegtuigen/treinen en dat soort dingen. Je kon er allerlei proefjes doen, om meer te weten te komen hoe bepaalde dingen in elkaar zaten. Daar gewoon een beetje rondgelopen en dingen bekeken. We waren van plan die dag terug te gaan naar het Skydeck, maar het zag er niet heel goed uit dus zijn we maar door gegaan naar ons hotell. Omgekleed en een goede pizzaria opgezocht. Chicago staat bekend om de goede Chicago Style pizzaa, dus moesten we natuurlijk wel 1 van de beste restauranten hebben. Super lekkere pizza en heeeel anders dan dat wij ze in Nederland hebben. Na de pizza stond de Navy Pier op het programma, het miezerde ietss maar we wilden daar gewoon geweest zijn aangezien we de volgende dag naar huis gingen. Wij helemaal daarnaar toe gelopennn in de 'regen', is het geslotennn grrrr! Konden we weer helemaal teruggg! Vroeggg naar bed en besloten dat we de volgende dag vroeg op zouden staan en dan Skydeck & Navy Pier zouden doen voordat we zouden vertrekken naar huiss (dus dat betekende voor 11uur).
De volgende dagg vroeg op gestaan, spullen gepakt en als een speer naar het Skydeck gelopen. Helemaal geen rij en omdat we al een kaartje hadden konden we zo doorlopenn. Ze waarschuwden ons wel dat er heeel weinig te zien was vanwege alle wolken, en inderdaad er was heel weinig te zienn. Daar dus eventjes rondgehangen en toch geprobeert wat goede fotootjes te makenn en toen snel taxi gepakt naar de Navy Pier. Het was natuurlijk nog vroeg in de ochtend dus helemaal niet drukk en niet heel veel te doenn. Gelukkig was het bekende Ferris Wheel (reuzenrad) wel open en konden we een ritje makennn. Daarna snel taxi weer in en naar het hotel om te vertrekkenn. Moet zeggen dat 2/3 dagen echt veel te weinig iss, er is zo ontzettend veel te doen en te bekijkennn. Maaar het was echt een super weekend.
Op 6 mei was het dan zo verrr, de 10 mile walk (iets meer dan 16km). Lori's werk organiseert één dag waarop je de 1, 3 of 10 mile kunt lopennn om geld in te zamelen voor een bepaald doel. Ik had beloofd om het te gaan lopen en had zelfs gezegd om te proberen het meeste ervan hard te lopennn (als een grap natuurlijk). Maaar Mike vond dat dus best een goed idee en besloot het merendeel echt te gaan hardlopen, uiteraard met periodes lopen tussendoorr. In andere woorden, ik kon dus niet meer terug en moest er dus echt aan gelovenn. Hardloopschoenen aan, iPod mee en gaaan .. Wij naar de busss en met de bus werden we naar het startpunt gebracht. Het leeek echt veeelste lang te durennn en werd alleen al zenuwachtig bij het idee dat ik het allemaal terug moest lopen, laat staan hardlopen -hahaha! Mike heeft in het leger gezeten en is een aantal keer uitgezonden geweest, dus hij had zijn 'soldiermusic' op zn iPod en was lekker aan het meezingen. Naja zingenn.. laten we het erop houden dat ie weer helemaal in zn soldiermood was. Na een tijdje vond ik het tijd worden om een stukje te lopenn dus ik zeg dat tegen Mike en zeg dat ie gewoon verder kan gaan als ie wilt, zegt ie: "They told us in the army, you never leave a soldier behind". Nou ik wist niet wat me overkwam, ge-wel-diggg! Lori pest 'm er nog steeds mee.
Tsjaaa tussendoor moest ik gewoon naar school, de laatste dingen afronden aangezien 17 mei al mijn laatste dagje wass. Alle seniors renden om 3 uur naar de bel om de laatste keer de bel te laten gaaan, het is een traditie. Vrijdags moest ik nog eventjes naar school in de ochtend om te oefenen voor graduation (diplomauitreiking). Erwerd vertelt hoe we moesten lopen, wanneeer we moesten lopen en dat soort dingenn. Zondag was het dan eindelijk zo ver, Graduation timeeee! Cap en Gown aan en op naar de school. Iedereen helemaal nerveus en ontzetttend veeel foto's natuuurlijk. De ceremonie was best interessantt, er waren speechess, het volkslied, er werd vertelt wie welke scholarships had gekregen en er werd stil gestaan bij de leraar die is overleden afgelopen jaar. Aan het eind was het tijd om rij voor rij op te staan en naar voren te gaan waar je naam werd voorgelezen en je je diploma kreeg! Toen iedereen zijn diploma hadd mochten we onze capss in de lucht gooien en was het afgelopennn, na afloop nog meer foto'ss en zijn we lekker naar huis gegaan. Dit is echt één van mijn beste herinneringenn, het geeft toch wel een speciaal gevoel als je daar staat in Cap & Gown en een officieel diploma krijgt. Ik ben nu dus echt afgestudeerd aan een Amerikaanse High School!
2 dagen later was het mijn verjaardag en krijg ik een ontbijtje op beddd, super liefff! Iedereen moest werken en naar school dus ben ik met Amanda naar de Mall geweest en hebben we een beetje geshoppt. s'Middags had ik een voetbalwedstrijdd, helaas verlorennn. TOen ik thuis kwam en naar mijn kamer ging zag ik dat ze mijn hele kamer hadden versierdd -hahah. Op het moment doe ik niet zoveeel, beetje uitslapennn, buiten van de zon genietennn en dingen doen met vriendenn. Nog maar 1 weekje en dan ga ik een weekendje naar South-Dakotaa. En dan wordt het tijd om me op de terugreis voor te bereidennn. Ongelofelijk dat het al bijna zover isss, kan me niet voorstellen dat ik hier al 10maanden benn. Maaar kijk er ontzettend naar uit om weer heerlijk naar huis te gaaan!
31 Mei 2012 - 20:28
Carla De Ruiter:
Hoi Lis,
Leuk verhaal over Chicago!
En natuurlijk graduation, gefeliciteerd!
Geniet er nog van ,voor je het weet
ben je weer in ons 'kleine' landje
terug!
Groetjes uit Genderen van ons
allemaal!
01 Juni 2012 - 15:49
Rian De Roon:
Hoi Lis, zat net een beetje te surfen op de IPad en op Facebook de foto's van Emma te bekijken waar ik ook een reactie las van je moeder. Moest opeens ook aan jou denken en zat uit te rekenen hoelang het nog duurt voor je ouders en broertjes je op komen halen. Dat schiet gelukkig al op. Moest natuurlijk ook even surfen naar deze site en las oa dat je je diploma in THe Pocket hebt. Een superprestatie Lis! Van harte! Hou je nog even taai. Voordat je het weet staan ze opeens voor je neus! Wat zullen je ouders en broertjes ook staan te trappelen om naar je toe te komen. Wij gaan zondag Emma ophalen. Ik kijk hier ook zo naar uit. Het is mooi geweest zo. Lekker alles weer een beetje gewoon!!!
Hoop je snel een keer te zien als je weer in thuis bent. Lieve groetjes van ons allemaal. -
05 Juni 2012 - 07:47
Anne:
Darling! Hoe gaat ie daar? Ik vind het zo heerlijk dat je alweer bijna in het land bent:D Echt bizar hoe snel de tijd gaat en hoeveel je daar al hebt meegemaakt en gezien. Wel super leuk die tripjes die je hebt gemaakt hoor! Nog een paar weekjes en dan kun je die geweldige broertjes van je weer een aai over hun bolletje geven:)
Dikke zoen!
ps. Vanaf wanneer ben je beschikbaar voor n festivalletje dan zoeken we er vast 1 uit:D -
06 Juni 2012 - 15:17
Oma Wob:
Lieve lis,
Ik ben bij ben en heb je verhaal gelezen op de i pad. Wat een belevenis! WaT zal
Jij veel te vertellen hebben wat fijn dat
Je diploma hebt gehaald. Ikben trots op je! Nu ga je aftellen en na een fijne reis zien we je weer in holland. Lis, geniet nog maar van alles en tot ziens. Liefs oma -
06 Juni 2012 - 15:17
Oma Wob:
Lieve lis,
Jij veel te vertellen hebben wat fijn dat
10 Juni 2012 - 21:05
Rita:
Hey Lis gefeliciteerd met je diploma, heerlijk dat het is gelukt. geniet nog even van je vakantie en je weekend naar south Dakotaa. En dan maar uitkijken naar 30 juni !!!! Komen ze naar je toe. Leuk joh. Lieve groetjes Rita -
14 Juni 2012 - 18:34
Hester:
Ha die Lis,
Wat een leuk verhaal weer....ik hoef zelf niet meer naar Amerika...ik weet alles al van jou!!
SUPER ...je graduation!! En dat het één van je mooiste herinneringen is....Kan me dat zo voorstellen...had stiekem wel een beetje traantjes in mijn ogen hoor (niet lachen). Ik ben gewoon trots op je....!!!
Nog heel even en dan staan die Hollanders weer voor je neus...GELUKKIG!!!! Geniet nog even..ook voor ons...en tot ziens!!
Veilige terugreis...
Dikke knuffels uit Swifterbant -
28 Juni 2012 - 10:40
Max En Claire:
Lieve Lis, het is bijna zover, na al je avonturen in de USA ( incl. diploma, stoer hoor!) kan je morgen je eigen familie weer in je armen sluiten!
Wat zal je daar naar uitgekeken hebben!
We wensen je, samen met je dierbaren, heel veel plezier in New York en Canada. Geniet ervan met volle teugen!
We zien elkaar in Wijk!
Groetjes, ook van Rens en Meike